La vaga a l’IES Agustí Serra

El 14 de febrer professors i alumnes dels centres públics de Catalunya van fer vaga en contra de la nova llei del tripartit. A l’institut Agustí Serra només van venir 24 alumnes al matí i per la tarda només 8 alumnes d’un total de 600 alumnes. Pel que fa als professors, van fer vaga 40 dels 92 que hi ha al centre.La vaga es va fer per la nova llei d’educació. Aquesta llei (LEC) són les bases de la Llei d’Educació de Catalunya que Ernest Maragall va presentar el passat 16 de novembre . Segons els convocants de la vaga, aquesta llei es basa en la privatització de l’ensenyament públic que posa com a model a seguir l’escola privada.

No només diu això la llei, sinó també que la direcció dels centres tindrà més poder i això significa que les reunions col·lectives, el consell escolar, els equips docents i les assemblees estudiantils seran ignorades. També volen que els centres contractrin empreses privades i això causaria desigualtats entre centres.

El fracàs escolar per culpa del professorat, avaluar els centres segons els resultats escolars, ficar l’alumnat nou vingut en un centre especial, també són aspectes que estan dins de la nova llei.

Hi ha moltes coses més que estan dins la llei del tripartit amb la qual alumnes, professors i mestres estan en contra i per això van decidir fer la vaga del 14 de febrer.

Joshelyn Bravo Ayala i Cristina Sánchez Codesido. 4A31.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/SoqUJzkhNUU" width="330" height="272" wmode="transparent" /]

Anuncis

1 comentari

  1. José

    Hola!!
    Aquesta notícia m’ha sigut molt interessant ja que estic interessat en saber la quantitat de gent que va fer vaga en aquest institut…
    Us felicito per aquesta notícia i com l’heu expessat encara que alguna cosa la repetiu varies vegades… espero que en poseu més de notícies interessants…
    Que vagi bé!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: