Parkour, un esport d’alt risc

El Parkour és una esport que consisteix en desplaçar-se pel medi urbà o natural, superant els obstacles que es presentin en el teu camí (tanques, murs, buit…) de la forma més fluïda possible, i amb parts del cos humà.  Aquest esport implica una gran preparació física per a realitzar els diferents moviments (salts, passatanques, escalada, etc.), però a més és necessària una ment decidida a superar les pròpies pors, una gran concentració, i un esperit fort ( l’institut no es fa responsable del que faci cada alumne, hehe…)

402px-parkour_fl2006.jpg

El seu creador és David Belle, el pare del qual, bomber i militar, li va ensenyar des que era petit el conegut “Mètode Natural de Georges Hébert” (disciplina usada a l’exèrcit en la qual es busca superar els obstacles naturals usant únicament el cos), juntament amb un entrenament militar. David va adaptar aquesta tècnica als seus recorreguts per la seva ciutat, Lisses, a França, creant una versió urbana.  Després d’entrar en el cos d’infanteria de l’exèrcit francès, David s’adona que no li va i que necessita la llibertat del carrer per a trobar-se a gust.  Més endavant trobarà gent que li seguirà en els seus entrenaments, i així trobarà a Sébastien Foucan i altres membres d’aquest primer grup de traceurs.

Més endavant, Sébastien va emigrar al Regne Unit, on va sorprendre a tots amb les seves habilitats.

Pels qui segueixen la idea “original” de Parkour, no es tracta d’espectacle, no es tracta de diners, no és cap tipus de vandalisme. La idea fonamental és l’autosuperació.

En nombrosos llocs, el Parkour està vist com una classe de vandalisme que es dedica a espatllar el mobiliari urbà. Aquesta idea és completament errònia.

És molt important una gran força física i una gran preparació, jo, com traceur que sóc, us recomano que abans de realitzar qualsevol exercici feu un gran escalfament i que sigueu conscients de les pròpies limitacions.

Toni Serrano Sánchez   4A31

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: