Dues estudiants de medicina expliquen les malalties mentals a 3r ESO

Marató tv3

L’ altre dia en el grup 3a42 a la classe de naturals van venir dues noies que estudien medicina a la universitat, per explicar-nos de què tractarà aquest any la Marató de TV3.

La marató es farà el dia  14 de desembre, des de les 8:00 h fins a molt tard. Aquest any la marató parlarà de les malalties mentals més freqüents en  algunes persones.

Per això les noies van  venir a informar-nos una mica de les 5  malalties mentals, que són :

depressió  : És una malaltia que interfereix en l’ànim i en el pensament de les persones. Els afectats pateixen canvis cíclics en l’estat d’ànim i alternen fases d’eufòria i fases de depressió. La depressió té greus conseqüències en l’autoestima del malalt i no se supera sense l’assessorament mèdic.

Angoixa: Es caracteritza per la presència d’idees obsessives i compulsions. Les persones que tenen aquest transtorn se senten culpables de la seva conducta anormal i no són capaços de controlar-se. Tothom ha experimentat en algun moment una situació d’angoixa.

Esquizofrènia : És un trastorn que dificulta establir diferències entre les experiències reals i les irreals. Afecta en la manera lògica de pensar i impossibilita tenir respostes emocionals normals. Si no es tracta pot tenir al·lucinacions, deliris o alteracions afectives i viure-ho com si fos veritat. En aquesta malaltia pot ser que de vegades es troben feliços i altres tristos, encara que no sàpiguen perquè.

-Tdah : És el transor de dèficit d’atenció i hiperactivitat. Qui pateix de (TDAH) és molt inquiet i molt nerviós . Afecta en el 5 i el 10% de la població d’infants i adolescents , i si no es tracta pot arribar a tenir greus conseqüències en l’edat adulta.

TLP: És el transtorn límit de personalitat. Una persona que pateix d’aquesta malaltia té veritables dificultats per contenir els seus impulsos i és com si tinguessin dues cares, aquesta malaltia pot ser hereditària.

 Després d’explicar-nos les malalties ens van posar un vídeo on sortia unes persones que han patit aquestes malalties.

Ana Carolina Castells Da Silva  3a42

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: