La mona de Pasqua
Ja s’apropa Setmana santa, com ja sabeu, la mona és l’últim dia de vacances. La mona, és una de les tradicions més populars de Catalunya i una de les més dolces.
Ara us posarem una mica d’història.
La mona de Pasqua ja es feia al segle XV, tot i que era una mica diferent.
El pastís original era una espècie de coca feta amb farina, sucre i altres ingredients. També es guarnia amb ous, però no pas de xocolata, sinó de veritat, això sí, durs i amb la closca pintada de colors.
El padrí tenia el deure de regalar la mona al fillol, i hi havia de posar un ou per cada any que tenia el nen o la nena.
Al segle XVI va arribar el cacau d’Amèrica i la xocolata es va incorporar a la mona. Aleshores va començar a canviar, fins a transformar-se en un pa de pessic cobert de rovell, mantega o xocolata i guarnit amb els tradicionals ous, figuretes i plomes. Es diu que una pastisseria del carrer Ferran de Barcelona, Can Massana, va ser la primera que hi va posar una figura de xocolata, un mico. D’arreu de Catalunya s’anava a la capital, en aquestes dates, per poder veure i comprar aquest animal de xocolata tan graciós.
Font: Diari Sabadell
S.L.S 3A42
- Posted in: Actualitat general
COMENTARIS RECENTS: