La grip porcina a Sabadell

El brot de grip porcina originat a Mèxic continua mantenint en alerta les autoritats sanitàries i l’Organització Mundial de la Salut (OMS) l’estudia de prop per si esdevé una pandèmia. El govern de Mèxic atribueix a la grip la mort de més de cent persones, però solament n’hi ha vint de virològicament comprovades. Fora d’aquest país hi ha hagut un  mort als EUA, i s’han detectat persones infectades en una dotzena d’estats.

La grip porcina és una varietat de grip contagiosa que es transmet habitualment entre porcs.
En general no els afecta, però, si els afecta, presenta símptomes semblants als de la grip normal (febre, tos, mal de cap, malestar general…).
És important dir que no s’encomana per menjar porc com aquell cas de “les vaques bojes” sinò que és pel contacte directe amb l’animal o amb les persones pel contacte o la tos.

De moment, l’Hospital Parc Taulí de Sabadell no ha detectat cap cas de grip porcina a la ciutat. Així ho han confirmat fonts del propi centre hospitalari, que asseguren que no hi ha cap persona ingressada amb la malaltia i que tampoc han visitat les instal·lacions pacients amb els símptomes propis d’aquesta grip, però una companya nostra, que ha anat aquest matí l’ ambulatori de Ca n’Oriac, ha escoltat dir a la cap de l’ambulatori que un pacient que va ser visitat fa uns dies està contaminat per aquesta grip i han portat mascaretes i estaven buscant qui el va atendre perquè també pot estar encomanat o encomanada.

Segons el diari de Sabadell del dijous 30 d’abril a Sabadell, s’han esgotat totes les mascaretes que van portar.

gripporcina.jpg

S.L.S 3A42

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: