Per què a l’Agustí Serra no posen ordinadors en comptes de llibres?

Hem anat a l’AMPA per informar-nos del motiu pel qual no es posen ordinadors per ensenyar les matèries. Moltes vegades, als alumnes, ens agradaria poder treballar utilitzant els ordinadors perquè a molts, ens motiva més o ens resulta més pràctic. La primera idea que ens ve al cap quan parlem d’instal·lar ordinadors al centre és que podria resultar divertit però no hem pensat encara en les seves conseqüències i l’AMPA ens n’ha fet adonar-nos:

– Les aules; Totes les aules d’aquest centre no estan disposades per utilitzar ordinadors, han d’estar cablejades i adequades pel seu ús.

– La pèrdua; Ja es perden bastants llibres al cap de tot l’any i els alumnes no se’n fan càrrec d’ells, tampoc es responsabilitzarien d’un ordinador.  També criden més l’atenció i podria ser que, al portar-lo sempre a sobre, ens el prengue-sin pel carrer.

– Les reparacions; Un ordinador no és una joguina, si s’espatlla o es fa mal bé, haurem de pagar les reparacions a part i durant un temps no el tiendríem per treballar. A més, son més despeses durant l’any, entre reparacions, pèrdues o altres inconvenients que poguessin sorgir. En aquest tema, les famílies surten guanyant comprant llibres.

– L’aprenentatge; Molts professors de diverses matèries, troben més pràctic l’ensenyament amb llibres. Molta informació que es troba a internet no es del tot fiable o concreta com podria trobar-se al llibre de text. Les activitats ja no es farien a mà, només amb tecnologies i poc a poc aniríem perdent el costum i la traça.

– L’atenció; Disposant d’internet diàriament, els alumnes perdrien l’atenció mirant diferents webs i pàgines que no vindrien al tema que el professorat vol ensenyar-los. Si ja ens resulta molt difícil estar atents a les classes, a sobre si tenim una iniciativa per distreure’ns, ho faríem molt més i a causa d’això les notes baixarien massa.

Els responsables del centre han fet varies reunions per tractar aquest tema però encara no ho tenen gens clar. Potser, l’any que ve començaran a aplicar-lo a alguns cursos però molts professors no estan d’acord i per aquest motiu, entre altres, no ho han aplicat a l’Agustí Serra.

Carla Antúnez, Carla Alba. 3A41

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: