Els llibres de Federico Moccia; una barreja de sentiments

Federico Moccia (Roma, 1963), és un dels escriptors més reconeguts pels joves actualment, ja que molts se senten identificats amb les històries que narra als seus llibres. Molts adolescents romans escriuen les frases que apareixen en aquests a les parets de la ciutat. També ha treballat com a escenògraf en el cinema i com a guionista de televisió.

És autor de: Perdona si et dic amor, Perdona però vull casar-me amb tu, A tres metres sobre el cel, Tinc ganes de tu i El passeig.

Perdona si et dic amor tracta de Niki, una noia jove madura que està al seu últim any de secundària. Alessandro és un exitós publicista de 37 anys a qui l’acaba de deixar la seva núvia de tota la vida. Tot i els 20 anys de diferència entre ells i de l’abisme generacional que els separa, Niki i Alessandro s’enamoren bojament i viuran una apassionada història d’amor en contra de totes les conviccions i prejudicis socials.

Perdona però vull casar-me amb tu és la segona part de la novel·la Perdona si et dic amor. Alex i Niki estan més enamorats que mai, acaben de tornar del far de la illa de Blu, on el grup de les Ones deurà afrontar grans canvis que posaran a prova la seva amistat. Alex torna a la seva vida de sempre, juntament amb els seus amics. Ells, Flavio, Enrico i Pietro, han passat de ser marits serens i segurs a haver d’afrontar moltes dificultats que han posat en perill els seus matrimonis. I ara totes aquestes persones, homes i dones de diferents edats, cada un a la seva manera es troba per reflexionar sobre l’amor.

A tres metres sobre el cel va ser la primera novel·la de Federico Moccia. Babi és una estudiant model i la filla perfecta. Step, en canvi, és violent i descarat. Provenen de dos mons completament diferents. Tot i d’això, entre ells dos naixerà un amor més enllà de totes les conviccions. Un amor controvertit pel que deuran lluitar més del que esperaven.

Tinc ganes de tu és l’esperada segona part d’ A tres metres sobre el cel. Després de dos anys a Nova York, Step torna a Roma. El record de Babi l’ha acompanyat tot aquest temps i tem el moment de retrobar-se amb ella. Aviat s’adona que les coses han canviat i que, a  poc a poc, haurà de reconstruir la seva vida a Itàlia: fer nous amics, aconseguir un treball, començar una nova etapa… Quan coneix a Gin, una noia alegre i molt maca, creu que podrà tornar a enamorar-se. Però no és fàcil oblidar-se de la Babi i quan, per casualitat, se la troba i sent com tot el seu món trontolla.

El passeig és una reflexió personal de Federico  Moccia a partir de la mort del seu pare. Un matí d’hora, a una platja deserta, al ritme dolç de les onades, té un lloc, un retrobament màgic: un fill passa un dia sencer juntament amb el seu pare desaparegut. Un passeig ple de records i complicitat. Pare i fill es diuen per fi tot el que mai havien tingut valor a dir-se. Dos amics d’edats diferents que es retroben fora del temps.

Tots els seus llibres estan plens de sentiments, d’emoció i sobretot, d’amor.

Carla Antúnez i Carla Alba, 3A41

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: