Xerrada pels alumnes d’ètnia gitana

El dia 19 d’octubre es va fer una xerrada per alumnes d’ètnia gitana. A la xerrada hi van assistir els alumnes d’ètnia gitana de l’Agustí Serra. A part dels alumnes també hi van assistir en Sebastián Porras i l’Emi, que són representants de l’Associació Pere Closes.

En Sebastián va començar saludant els presents en romanó, l’idioma que, segons va dir ell mateix, parlen o haurien de parlar les persones d’ètnia gitana. A la xerrada van assistir-hi moltes persones adultes, però cap de les persones eren homes, totes eren dones.

Després de la presentació en Sebastián va mencionar a un grapat de persones d’ètnia gitana amb carrera. En Sebastián va mencionar el seu avi “Pepe”, un ferrador, el qual va animar-lo a estudiar. No tots els seus familiars han estudiat grau superior, però gairebé tots. Ell va estudiar periodisme.

Va dir que pensava que no hi ha molt bona relació entre l’ institut i les famílies d’ètnia gitana. Hi ha nois d’altres instituts que no coneixen el que és el respecte, i una de les coses que li fa més ràbia és que moltes d’aquestes persones són d’ètnia gitana.

Va dir, potser irònicament, que estava cent per cent segur que en aquest centre els alumnes d’ètnia gitana eren bons nois i respectuosos. Va animar els alumnes d’ètnia gitana i tot seguit va mencionar un llibre fet per l’Associació Pere Closes.

Per la seva banda, l’Emi va explicar que vivia en un lloc al qual li diuen la Mina, que és un barri de Barcelona, la qual cosa li va causar mala reputació.

Abans no hi havia gitanos als instituts, almenys al seu. Hi ha pares que no deixen estudiar els seus fills. Ella opina que no s’ha de venir al centre a passar el temps, sinó a estudiar.

Les dones de la sala van aplaudir a l’Emi perquè estava emocionada de veure que hi ha tants nois i noies que assisteixen a classe.

L’Emi anima a estudiar a en Benito, un dels alumnes presents, que diu que té mandra. Tot seguit pregunta als assistents de la xerrada què volen ser d’adults: tots contesten professions molt bones, però que alhora totes han de tenir estudis. Un menciona que vol ser futbolista, i una de les mares li diu que també s’ha d’estudiar perquè l’edat màxima d’un jugador està entre els 34-36 anys. Després d’una estona posen la Irene com exemple i tothom l’aplaudeix, perquè estudia en contra de la voluntat de la seva mare.

En Sebastián torna a tenir la paraula, i pregunta a tothom com es volen guanyar la vida. Després dóna un exemple de persones d’ètnia gitana amb estudis o que encara estan estudiant.

Després d’una seqüència d’imatges, para en una imatge en la qual surten: advocats, metges, polítics, etc. L’Emi opina que els estudis són molt importants.

Una de les dones diu que a Andalusia tots els seus familiars tenen títols.

Per acabar, En Sebastián Porras diu que ser d’ètnia gitana no ha de ser un fre.

Bryan Lopez(3a42) i Aleix Barra(3a43)Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: