Els menjars típics de Bolívia: la salteña

Un dels menjars típics de Bolívia i Argentina és : la salteña.

La salteña és una empanada sucosa típica de Bolívia i Argentina. Té un farcit de carn o pollastre picat, ou dur, papa i algunes espècies.

A Bolívia la podem comprar en locals on només venen aquestes empanades o també en petits carrets que es troben generalment en places o carrers per la ciutat.

Ingredients per a la salteña :

1 ½ tassa de mantega de porc

1 tassa d’aji (una espècie) vermell  amb aigua

½ cullerada de comí (una espècie)

½ cullerada de pebre negre
½ cullerada d’ orègan (una espècie) picat
1 ½ cullerada de sal,  al gust
2 tasses de ceba blanca picada en quadradets fins
1 ½ tases ceba verda picada finament
1 ½ carn de vaca, sense greix, picada en quadradets
1 tassa de patates picades, pelada,  i tallada en quadradets
½ tassa veces verdes cuites
¼ tassa sucre granuda
½ cullerada de vinagre
½ tassa  de perejil  picat  finament
2 cullerada de gelatina sense sabor diluïdes, en 3 tasses d’aigua
½ oliva negra per  cada salteña
3  pases de  ra ïm per cada salteña
1  ou dur per salteña
Si voleu més informació consulteu a la web http://www.boliviaweb.com/recipes/saltenas.htm 
Keila Escobar 3a43

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: