DONACIONS A LA BIBLIOTECA DE LLIBRES D’ESCRIPTORES SABADELLENQUES

Durant aquest curs 2010-11, la biblioteca de l’Agustí Serra i Fontanet ha rebut algunes donacions de llibres. En destaquen dues, d’obres d’escriptores locals.

1.  Addicció, per Núria Vila (Sabadell, 1967)

Portada del llibre de Núria Vila. Addicció. Ed. edi-liber (1999). Foto: Cristian Torres.

                Núria Vila és llicenciada en Història i Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Treballa a la banca i li agrada escriure contes per a adults, rics en humor i ironia, on els protagonistes són gent corrent del nostre temps. Va cursar estudis de tècniques de conte amb Isidre Grau, Joan Renclà i d’altres escriptors, a l’Aula de Lletres de Barcelona. Guanyadora l’any 1997 del primer premi de narració curta Vila de Cerbere i finalista l’any 1998 del premi Vent del Port de Tremps. També finalista del premi El Terrat.

 

2.  Un camí anomenat vida, per M.A DAVÍ (pseudònim de Maria Antònia Daví; Sabadell, 1920-2001).

Portada del llibre de MA Daví (Díptic, 2010). Foto: Cristian Torres.

 

Mª Antònia Daví és una escriptora sabadellenca autodidacta que, durant els anys 50 i 70, va escriure als mitjans de comunicació locals (sobretot al Diari de Sabadell). Ho va fer només pel plaer d’escriure, ja que no cobrava per les seves col·laboracions. Tot i haver escrit nombrosos articles, poesies i textos de prosa al llarg de la seva vida, mai es va llançar a fer un llibre. Utilitzava el pseudònim M.A. Daví per amagar que qui escrivia era una dona, una estratègia utilitzada per altres escriptores locals (per exemple, Rosa Ten i Aguilà signava amb el pseudònim R.T.).

El seu fill, Enric Crous, ha recopilat els escrits inèdits i els ha publicat sota el nom Un camí anomenat vida, en una edició limitada d’uns 150 exemplars (Díptic; juliol de 2010). En el llibre també hi ha un llistat de les col·laboracions de la seva mare en els mitjans de comunicació locals (premsa i ràdio).

Molt amablement, a principis de curs, el Sr. Crous ens va visitar a l’institut i va fer donació d’un exemplar d’aquest llibre per a la biblioteca. Ens va explicar que els temes dels textos sovint els proposaven els familiars i amics, i que per això eren tant diferents. De totes les obres de la seva mare, ell en destaca una poesia, que dóna nom al títol del llibre: “Un camí anomenat vida”.

 

 

 ESCRIT PER: Pilar Fuentes

EDITAT PER: Eric López

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: