La biblioteca de l’Agustí Serra i el projecte educatiu “El Món Literari i la Creativitat Femenina”: balanç del curs 2010-11.

Al llarg del curs, i com a part del projecte educatiu en què ha participat el nostre institut, a la biblioteca s’han adquirit i s’han exposat llibres d’escriptores i, molt especialment, d’escriptores vinculades a Sabadell. També s’han dissenyat pòsters per ambientar l’espai. Els llibres exposats s’han anat canviant periòdicament per donar a conèixer els diferents llibres que tenim i  substituir els llibres deixats en préstec.

Vodpod videos no longer available.

És important destacar que enguany hem observat un gran augment d’assistència a la biblioteca i el nombre de préstecs de llibres. Segons els registres d’usuaris que cal signar a l’entrada, a principis de juny ja havien visitat la biblioteca més de 12,000 persones, tot un rècord tenint en compte que a finals del curs passat hi van assistir quasi 9,500 usuaris! Això vol dir aproximadament unes 80 persones al dia entre l’horari de matí i tarda (el nombre més elevat és de 132 persones dijous 14 d’abril, el dia abans de l’exposició del Crèdit de Síntesi de la ESO).

El nombre de préstecs de lectures no obligatòries també és molt elevat.  Encara no hi ha les dades estadístiques però sembla ser que els alumnes d’ESO prefereixen llegir còmics i llibres d’aventures i fantasia; els alumnes d’estudis post-obligatoris i professors sol·liciten llibres d’actualitat (best-sellers) i lectures per aprendre anglès i francès.

Dins dels llibres més escollits pels alumnes i professors (sense tenir en compte les lectures obligatòries de classe), aquest curs destaquen els de les següent escriptores:

–          La saga de Crepuscle i The Host, de Stephenie Meyer.

–          La saga de Harry Potter de J.K. Rowling.

–          La saga de  Diaris de Vampirs de L. J. Smith.

–          La saga de La Princesa de Hielo de Camilla Läckberg.

–          El Diari d’Anne Frank.

–       La llave de Sarah de Tatiana de Rosnay.

–         Per què tothom em mira això del cap? de Randa Abdel-Fattah.

–          Un burka por amor de Reyes Monforte.

–          Flor del desierto i Amanecer en el desierto de Waris Dirie.

–          La filla de l’Hostalera d’Anna Tortajada.

–          Sempre en capella de Lluïsa Forrellad.

Vodpod videos no longer available.

També cal dir que, després de la conferència de Pilar Garriga (2 de maig 2011) i de l’exposició al vestíbul d’Escriptores destacades de la Història (maig-juny 2011), hi va haver gent interessada  a preguntar quins llibres d’aquestes autores hi havia a la biblioteca i a consultar-ne informació per internet.

Tot plegat ens fa concloure que el balanç d’aquest curs és molt positiu i que la participació en el projecte educatiu sobre dones escriptores ha contribuït a la recuperació de la memòria històrica i a impulsar l’interès per la lectura.

PILAR FUENTES

Coordinadora de la Biblioteca i del projecte educatiu “El món literari i la creativitat femenina”.

Editat per: Carmen García, 3A42

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: