Entrevista a Jordi Espuñes, professor de l’institut i organitzador del Rebost Solidari

Hem fet aquesta entrevista a Jordi Espuñes l’organitzador del Rebost Solidari.

-Quina quantitat  s’ha  recaptat aquest any a l’institut?

Uns 150 kg aproximadament.

-Com valores la participació dels alumnes en aquesta campanya?

Crec que no ens hi hem aplicat prou, potser perquè els professors no hem informat prou o perquè la campanya no hagi cridat l’atenció.

-Qui són els receptors de tot el que es recapta?

Només es reparteix a persones que ho necessitin.

-Quin criteri se segueix per determinar a qui se li ha de donar els aliments?

Els assistents socials de l’Ajuntament, de cada CAP, valoren les necessitats de cada família. Són ells els qui determinen si una família ha de rebre ajut en aliments o no.

-A on van a parar els aliments quan s’acaben de recollir?

Els aliments que s’han recollit aquí, es porten tots al Rebost (un gran magatzem d’aliments a Torre Romeu). Tot això es transporta amb una furgoneta.

-Què es fa al rebost?

Allà un gran grup de voluntaris classificarà tots els aliments i els posarà en prestatges separant cada aliment.

Quants instituts s’hi han implicat?

Trenta escoles i instituts de Sabadell.

És complicada la repartició?

És molt laboriosa, necessita de molts voluntaris. A Sabadell, hi ha uns 200 voluntaris.

Costa molts diners?

El cost econòmic per l’Ajuntament és de dos treballadors, més la compra d’aliments més les despeses de gestió.

Estàs d’acord amb la selecció de persones que rebran els aliments?

Sí, hi estic d’acord. Com que la selecció la fan seguint uns criteris tècnics i clars, confio que els assistents socials ho fan correctament i per això hi estic d’acord. Sabent, però, que segur que en algun cas s’equivoquen. No hi ha res perfecte!

Tania Porcel i Ariadna Quirós, 3b ESO

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: