Entrevista a Laia Palou, professora de l’institut i biòloga que ha estat a l’Àfrica estudiant els ximpanzés

Hem decidit entrevistar la Laia , una professora de l’institut, perquè ens ha interessat que treballi i estudiï els animals, concretament els ximpanzés. Ella va fer un estudi al zoo de Barcelona , i es va doctorar en Primatologia. Va estar uns mesos a Zàmbia i a Camerun.

-Abans de ser professora, què vas estudiar? 

M’agrada molt la biologia i estudiar el comportament dels animals (Etologia).

Vaig estudiar un màster i em vaig doctorar en Primatologia. El meu somni de quan feia ESO era anar a Àfrica. per estudiar els primats.

-Vas aconseguir-ho?

Vaig fer un estudi al Zoo de Barcelona i també vaig poder marxar uns mesos a Camerun i Zàmbia.

-Com ser la teva experiència?

Allà vaig estar treballant en un santuari de Primats. És un lloc on acudeixen ximpanzés, goril·les i altres primats que s’han quedat sense mare degut a la caça il·legal i a la destrucció de la selva. L’objectiu d’ aquests centres és evitar que es morin i tornar a portar-los en el seu hàbitat, és a dir, reintroduir-los.

-Quins problemes vas trobar?

El problema bàsic és que falten recursos, investigacions i consciència de la gent de la importància de conservar la vida salvatge. A més, els grans primats (ximpanzés i goril·les) que han viscut en captivitat, no se’ls feia fàcil tornar a la selva perquè tenen moltes amenaces: la més important és l’home.

-Creus que s’extingiran?

Tots els estudis demostren que en qüestió de dècades s’acabaran extinguint els grans primats. Les poblacions són molt petites i cada cop queda menys hàbitat natural

-Què podem fer nosaltres?

Podem donar diners a organitzacions que lluiten per mantenir i crear parcs nacionals,podem visitar aquest parcs. En el dia a dia hem d’evitar comprar productes que vinguin de la destrucció de la selva, com per exemple fusta no certificada, o soja i oli de palma que es planten al bosc o selva i provoquen les desforestacions, i sobretot hem de educar la població. L’Ecologia no és una moda, és una necessitat, per assegurar la nostra pròpia supervivència.

-Quins records et vas endur d’allà?

Diuen que si mires els ulls d’un ximpanzé et canvia la vida i és veritat perqué te n’adonaràs que els éssers humans no som els reis del món.

Saray Mendoza, Diana Rodriguez, Belén Segura.   3r ESO.

Vodpod videos no longer available.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: