LA PRIMERA VEGADA

En aquest article hem decidit parlar sobre la primera vegada que tenim relacions sexuals. Sabem que aquest no és un tema fácil: tothom en parla molt i en realitat sabem poques coses del que passa en aquell primer moment, i quan ens arriba la primera experiència no sabem ben bé amb qui comentar els nostres possibles dubtes.

Els editors de la revista hem estat parlant de la primera vegada, hem llegit textos i hem consultat informació. Us presentem les nostres primeres conclusions.

https://i1.wp.com/3.bp.blogspot.com/_9tVAr3-YlLI/R5zdvVMnz0I/AAAAAAAAAqM/Mz2B-2bHVwM/s320/flanagancarlota.JPG

El material que més ens ha servit és el video de la pel·lícula “El diari vermell de la Carlota” que hem trobat a una pàgina web especialitzada en sexualitat i adolescència creada per Rosa Sanchís, una professora de ciències naturals de l’IES Isabel de Villena de València:

http://karicies.blogspot.com.es/search/label/primera%20vegada

En aquest fragment veiem com la Carlota, una noia de 16 anys, té la seva primera experiència sexual. La pel·lícula està basada en un llibre molt famós de Gemma Lienas que ens vol ensenyar els diferents aspectes de la sexualitat a  l’adolescència.

Què hem après?

-Que la primera vegada no és com t’esperes.

-Que tant els nois com les noies ens posem molt nerviosos (per tant, estar nerviós és normal i no ens hem d’avergonyir ni sentir malament per estar-ho)

-Que SEMPRE ens hem de posar un preservatiu.

-Que no sempre arribem ben preparats a la primera vegada.

-Que les dones necessiten conèixer bé el seu cos per disfrutar de les relacions sexuals perquè el cos dels homes és més senzill (el penis és exterior, fàcil de veure i de conèixer, i la vagina és interior i més complicada de conèixer).

-Que la primera vegada no surt igual que a les pel·lícules (on tot és sempre perfecte).

-Que és MOLT  important escollir bé a la persona per a la teva primera vegada.

-Que la primera vegada potser ens costa molt perquè tenim vergonya.

-Que si no ets sents preparat per fer-ho,  no ho facis. És molt millor esperar a que arribi el teu moment de veritat que no fer-ho de qualsevol manera.

-Si surts amb un noi i no vol comprendre que no estàs preparada per tenir relacions és perquè no et mereix.

-Que si ets noi, no ho has de tenir sexe per la pressió dels teus amics. Ho has de fer quan ets sentis preparat, quan sigui el teu moment, quan la decisió sigui teva, no dels altres.

– Que tenir relacions no et fa millor que els altres, és una experiència que tots tindrem en un moment de la vida. No som millors per fer-ho abans o després.

-Que si la primera vegada no ens ha agradat o no em sentit res, hem de parlar-ho amb la nostra parella i buscar junts la manera de sentir plaer. Hi ha alguns llocs amb informació ben documentada, com la web que us hem comentat:

http://karicies.blogspot.com.es/

Esperem que us hagi resultat interessant!!!!!!!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: