El mosquit tigre arriba a Sabadell

L’estiu passat va ser un problema a la península ibèrica, sobretot a Catalunya. Tot apunta que aquest any 2008 la propagació d’aquest mosquit serà molt més gran i així successivament. La picadura d’aquest mosquit no va més enllà d’un fort dolor i en principi a Europa no transmeteix cap malaltia ni virus gréu com pot ser a Àsia.

A Sabadell fa 2 anys que el mosquit tigre va ser vist per la zona de les pistes de Sant Oleguer al costat del riu, i es va estenent per la resta de la ciutat.

El mosquit tigre pertany a la família Culicidae, es caracteritza pel color del seu abdomen punxegut i potes a bandes blanques i negres. Té una longitud d’uns 5 mm.

És una espècie invasiva originària del sud-est d’Àsia, des d’on s’ha expandit per Amèrica i Europa des de 1979 i posteriorment per la zona del Pacífic. Es creu que l’arribada es pot haver produït durant el transport de persones, o de mercaderies amb restes d’aigua acumulada, com poden ser neumàtics usats, plantes ornamentals com és el cas del bambú, etc.

Consells per evitar els mosquits tigre a casa:

1-Tirar a la brosa les ampolles i llaunes buides.

2-Netegi les basses i posi peixos.

3-Netegi la brosa de les goteres.

4-Buida l’aigua dels testos.

5-Repari les claus de l’aigua que gotegin.

[6-Tapar o cobrir els estanions de l’aigua.]

7-Canviar cada setmana l’aigua dels banys dels ocells.

8-Omplir els forats que tinguin els arbres.

S’aconsella l’ús de repel·lents d’insectes que continguin N, N-dietil-metatoluamide (DEET) quan s’estigui en exteriors amb presència de l’insecte, tenint en compte les instruccions de l’ús i precaucions referides en el producte.

mosquito-tigre.jpg

Enllaç: El Mosquito tigre

David Rubio Mota 4A31

Deixa un comentari